Padel… speel je nu ook bij NTC!

Padel, de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland, speel je ook op ons vernieuwde tennispark!
Deze actieve, dynamische en laagdrempelige sport staat garant voor spektakel waar je zowel als speler maar zeker ook als toeschouwer van zal genieten.
Nieuwsgierig geworden? Kom naar ons mooie tennis- en padel park en laat je verrassen.

Wat is Padel

Padel is een combinatie van verschillende racketsporten. Het speelveld is een kruising tussen een tennis- en squashbaan, het racket is kleiner dan een tennisracket en de padelbal is iets groter en zwaarder dan de tennisbal.

Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels. De bal mag na de grond geraakt te hebben de wand raken en mag vervolgens ook via de wand weer over het net worden gespeeld. De bal is uit als de wand geraakt wordt zonder dat de bal de grond heeft geraakt. Er wordt onderhands met stuit geserveerd, waarna hij diagonaal naar het ontvangende servicevak geslagen wordt. Na de stuit mag hij wel de glaswand raken maar niet het gaas.
De puntentelling is gelijk aan die van het tennis (15, 30, 40 deuce, advantage en game) en er kan worden gespeeld om twee of drie gewonnen sets.

O  Padel is een combinatie van tennis, squash en pallet spelen op het strand
O  Padel wordt met vier personen als dubbelspel gespeeld op een rechthoekig veld van 10 meter breed en 20 meter lang
O  Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels met dien verstande dat de wanden onderdeel van het spel zijn
O  De speelvelden zijn gescheiden door een net, de vloer is voorzien van kunstgras
O  Er wordt gespeeld met een padelracket (voorzien van een ongelimiteerd aantal gaten en een koord voor om de pols) en een padelbal
O  Deze bal is iets groter en zwaarder dan een tennisbal
O  De puntentelling is gelijk aan die van het tennis en er kan worden gespeeld om twee of drie gewonnen set

Padelbanen bij NTC

Sinds 20 mei 2016 beschikt NTC over twee padelbanen die door zowel tennisleden als niet-tennisleden kunnen worden gebruikt. In het afhangbordsysteem worden deze padelbanen aangeduid als padelbaan 1 en padelbaan 2.

De kosten op een rij

Een baan huur je al vanaf € 17,50 per uur.
Heb je nog geen eigen racket en ballen dan zijn deze te huur voor € 1,00 per racket en € 1,00 per set van 3 ballen

Klik hier voor een volledig overzicht van alle tarieven zoals huur van de banen en de verschillende soorten lidmaatschappen.

Klik hier om lid te worden en het hele jaar padel te kunnen spelen.

Padel rackets, padel ballen en andere padel toebehoren zijn eenvoudig te bestellen via onze padelsponsor Padeldirect.nl