Hoe padel is ontstaan..

Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse stad Acapulco. Enrique Corcuera een welgestelde Mexicaanse zakenman kwam ruimte tekort voor een tennisbaan bij zijn huis, met een oppervlakte van 200 m2 bedacht hij een constructie van 20 x 10 meter omgeven door muren van 3 en 4 meter hoog en met het net in het midden.
Aangezien het veld kleiner was, werd het spel gespeeld met een kort houten racket en hiermee introduceerde hij een nieuwe sport.

Bedenker Padel Enrique CorcuaraIn 1974 reisde Alfonso de Hohenlohe naar Mexico op uitnodiging van zijn vriend Enrique Corcuera.
Op zijn reis raakt hij geïnteresseerd door het beoefenen van de nieuwe sport die zijn vriend had bedacht.
Zijn enthousiasme voor deze nieuwe sport liet hem niet met rust, en eenmaal terug in Spanje bouwde Alfonso de Hohenlohe, na het bestuderen en perfectioneren van details voor wat betreft de baan en de spelregels, de eerste 2 banen in de Marbella Club in Spanje.
Op deze manier begon hij de Padelsport te promoten onder zijn vrienden van de jetset, welke zijn enthousiasme deelden.

Het succes dat deze sport in korte tijd kreeg trok bekende personen uit de tenniswereld aan, zoals Manolo Santana.
Deze begon met het organiseren van toernooien en met het promoten van de Padelsport in de hele Costa del Sol, waar verscheidene clubs begonnen met de bouw van hun eigen banen.

In 1975 werd de Argentijnse miljonair Julio Menditengui, een grote vriend van Alfonso de Hohenlohe en fanatiek bezoeker van Marbella, getuige van het succes van padel. Hij besluit de sport in Argentinië te introduceren, waar in een paar jaar tijd de sport door het enorme succes snel uitgroeit.
Op het hoogtepunt midden jaren negentig speelden 5 miljoen amateurs Padel.

In minder dan 20 jaar tijd is padel in Spanje van een kleine elitesport gegroeid tot een massaal beoefende vrijetijdsbesteding, met meer dan 4 miljoen spelers door het hele land.
Padel is in Spanje inmiddels groter dan tennis en is de tweede meest populaire sport, na voetbal.