Competitie padel

Doc4

3 juni 2016

Inschrijving Padelcompetitie Najaar 2016

Op woensdagavond 25 mei 2016 zijn door de Nederlandse Padelbond en de KNLTB de plannen gepresenteerd voor de eerste padelcompetitie van Nederland. Wij danken alle aanwezigen van de padelcentra en verenigingen voor hun aanwezigheid en actieve rol in het vormgeven van de competitie.

Een historisch moment, want het gaat nu echt gebeuren, de eerste, officiële, padelcompetitie van Nederland! Deze competitie biedt een unieke kans om de padelspelers van jouw vereniging of centrum wat extra te bieden en ook nog eens als eerste van Nederland!

Bekijk hier de inschrijfmogelijkheden Padelcompetitie Najaar 2016.

In deze nieuwsbrief vind je alle informatie over de competitie die op zaterdag 10 september en zondag 11 september van start gaat en tevens een flyer waarmee je de padelcompetitie bij eigen leden onder de aandacht kan brengen.

Voorwaarden inschrijving
o Verenigingen en commerciële centra die beschikken over een padelbaan en aangesloten zijn bij de KNLTB of NPB mogen deelnemen.
o Het inschrijfgeld voor deelname aan de Padelcompetitie Najaar 2016 bedraagt €35,- per ploeg.
o De inschrijftermijn sluit op 1 juli 2016.
o Inschrijvingen dienen uitsluitend per mail gestuurd te worden.

Gebruik hiervoor de ploegopgave formulieren:
Ploegopgave Padel Dames 2016

Ploegopgave Padel Gemengd 2016 en/of

Ploegopgave Padel Heren 2016,

Vermeld in de mail de volgende gegevens:
o Verenigingsnaam/naam centrum:
o Lid KNLTB/Lid Padelbond
o Naam contactpersoon:
o Telefoonnummer contactpersoon:
o Aantal banen beschikbaar zaterdag:
o Aantal banen beschikbaar zondag:

Speeldata
De Padelcompetitie Najaar 2016 bestaat uit 7 speeldata (weekend van) 10/11, 17/18 en 24/25 september, 1/2, 8/9, 15/16 en 22/23 oktober. Speeldagen zijn zaterdag en/of zondag.

6 speeldagen
Er wordt in principe gespeeld in afdelingen van vier ploegen, waarin drie keer uit en drie keer thuis wordt gespeeld tegen elke tegenstander. In dit geval speelt een ploeg 6x en is het weekend van 22 en 23 oktober een inhaalweekend.

7 speeldagen
Het kan voorkomen dat ploegen noodgedwongen in afdelingen van acht ploegen worden ingedeeld. Deze ploegen spelen eenmaal tegen elke tegenstander. In dit geval speelt een ploeg 7x, waaronder ook in het weekend van 22 en 23 oktober.

Tijdens het indelen houden we zoveel mogelijk rekening met reisafstanden. Toch kan het voorkomen dat er reistijden zijn van meer dan 1 uur.
Samenstelling ploegen
Gemengd dubbel: minstens 2 dames en 2 heren
Heren dubbel: minstens 4 heren
Dames dubbel: minstens 4 dames
Geslachtsdispensatie
Het is in de Padelcompetitie mogelijk geslachtsdispensatie voor dames aan te vragen om als heer deel te nemen aan de Gemengd dubbel- en/of Heren dubbelcompetitie. Dispensatie vraag je aan door hier een mail te sturen naar o.v.v. Geslachtsdispensatie Padelcompetitie.
Begintijden
Zaterdag: 10.00 uur en/of 14.00 uur *
Zondag: 10.00 uur en/of 14.00 uur *

* De thuisspelende ploeg bepaalt het aanvangstijdstip
Beschikbare banen
Het minimum aantal padelbanen, dat per competitiedag beschikbaar moet worden gesteld, is als volgt gerelateerd aan het aantal ingeschreven ploegen voor een speeldag:
Aantal ingeschreven ploegen: Minimum aantal banen:
1 t/m 4 ploegen 1 baan
5 t/m 8 ploegen 2 banen

Telling
In de Padelcompetitie wordt een wedstrijdtiebreak (10 punten) als vervangende beslissende (derde) set gespeeld. Een dergelijke wedstrijdtiebreak wordt gespeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. Winnaar van de beslissende wedstrijdtiebreak is degene die het eerst tien punten behaalt op voorwaarde dat er een verschil is van twee punten.
Opstelling ploegen
In de dubbelcompetities stel je per ronde duo’s samen. Ronde 1 (met partij 1 en partij 2) staat los van ronde 2 (met eveneens partij 1 en partij 2). Een speler mag per ronde slechts één partij spelen. Dit betekent automatisch dat een speler tijdens een competitiewedstrijd in maximaal twee partijen mag uitkomen (echter niet 2x met dezelfde partner).

Aanvoerders worden geacht het sterkste koppel in partij 1 van iedere ronde op te stellen!
Twee keer spelen in één week of spelen voor twee verenigingen
In de Padelcompetitie mag je twee keer in de week (dus zowel op zaterdag als zondag) in een ploeg competitie te spelen. Hiervoor is geen dispensatie nodig.
Sluiting inschrijving
Inschrijving voor de Padelcompetitie Najaar 2016 sluit op 1 juli 2016.
Aanvragen die na 1 juli worden ontvangen, zullen dan alleen worden geaccepteerd, wanneer hierdoor een afdeling compleet kan worden gemaakt. Te laat aangemelde ploegen die wij niet kunnen plaatsen, worden op een wachtlijst geplaatst en kunnen alleen ingedeeld worden als een ploeg bij hen uit de buurt zich terugtrekt in de gewenste competitiesoort en niveau.
Promotie flyer
Om de competitie intern te promoten stellen wij een flyer ter beschikking. Maak de flyer persoonlijk door jouw verenigingsnaam/naam centrum en contactgegevens in te vullen op de invulvelden en verspreid de flyer onder alle spelers van jouw club/centrum.

Doe dit zo spoedig mogelijk zodat iedereen voldoende tijd heeft om voor het sluiten van de inschrijving op 1 juli een team samen te stellen.

Klik hier voor de flyer.
Vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de Padelcompetitie Najaar 2016, neem dan contact met ons op!